MESSAGE

message

Uloguj se

zaboravili ste password?

Registruj se

Become A Vendor

Terms and Conditions to be a Vendor You have to sell the product only on here.

MotoKart
Hit the link to discover this

Social Share

Politika privatnosti

Web sajt butik.rs, prikuplja Vaše podatke o ličnosti u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (“Sl. glasnik RS”, br. 87/2018, u daljem tekstu Zakon)  kao i u vezi sa ostalim važećim zakonskim propisima i pravilima. Prikljupeni podaci čuvaju se u bazama podataka, , koja je fokusirana na sakupljanje minimalne količine informacija o Vama jedino sa ciljem realizacije usluga i unapređenja kvaliteta usluge na stranici butik.rs

Podaci o ličnosti su svi podaci koji se neposredno ili posredno odnose ili mogu da se odnose na Vas kao fizičko lice.U slučaju da naš sajt sadrži linkove ka drugim internet stranicama, molimo Vas da se adekvatno upoznate sa politikama privatnosti koje se nalaze na tim internet stranicama i načinom na koji ta lica obrađuju podatke o Vama. Imajte u vidu da BUTIK.RS nema nikakvu kontrolu nad sadržajem drugih internet stranica, te zbog toga ne možemo biti odgovorni za zaštitu Vaše privatnosti kada posećujete druge sajtove.

  1. Način i pravni osnov prikupljanja podataka
  2. Podaci koje prikupljamo
    • 2.1. Google Analitika
    • 2.2. Društvene mreže
    • 2.3. Obaveštenja/bilten
  3. Podaci o maloletnicima
  4. Mere bezbednosti
  5. Politika kolačića
  6. Pristup podacima o ličnosti
  7. Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?
  8. Ostvarivanje prava
  9. Stupanje na snagu i izmene Politike privatnosti
  10. Pravna pouka

1. Način i pravni osnov prikupljanja podataka

Sve informacije koje prikupljamo dobijamo direktno od Vas, kada naručite određene proizvode ili usluge, ili popunite određeni formular.

Sve Vaše lične informacije tretiraju se kao strogo poverljive, a butik.rs ih čuva na adekvatan način uz primenu odgovarajućih bezbenosnih mera.

U skladu sa pozitivnim zakonodavstvom, koje reguliše zaštitu ličnih podataka, možemo da prikljupamo i obrađujemo Vaše lične podatke po sledećim pravnim osnovima:

  • realizacija kupovine za proizvode i usluge iz sopstvene ponude;
  • radi ispunjenja obaveza;
  • u svrhu ostvarenja sopstvenih interesa poslovanja, osim ukoliko su nad tim interesima pretežniji Vaši interesi ili osnovna prava i slobode, i
  • u slučaju davanja dobovoljne saglasnost za određenu svrhu prikupljanja i obrade, pri čemu u svakom trenutku imate pravo da datu saglasnost povučete;

Obavezno je dostavljanje samo onih ličnih podataka čije prikupljamo je neophodno za ispunjenje zakonskih obaveza. Dostavljanje ličnih podataka po svim ostalim pravnim osnovima je dobrovoljno, ali napominjemo da u slučaju uskraćivanja ovih podatke, u određenim situacijama nećemo biti u mogućnosti da Vam pružimo određene usluge (kao što je na primer dostava proizvoda na kućnu adresu ili slanje promotivnih ponuda putem e-mail adrese, tzv. Newslette/bilten).

2. Podaci koje prikljupamo i njihovo korišćenje

Podaci koje prikupljamo odnose se na i zavise isključivo od: vrste usluge koju pružamo našim kupcima, namere kupaca da koriste naše usluge i od vrste ugovora koji sklapamo sa našim kupcima. Radi se o podacima bez kojih ne možemo da izvršimo prodaju ili pružimo uslugu, a uključuju najmanje:

– osnovne lične podatke (ime i prezime, datum rođenja);
– osnovne kontakt podatke (adresa, broj telefona, e-mail adresa);
– podatke vezane za korišćenje veb stranice butik.rs (korisničko ime i lozinka);

butik.rs od korisnika može zahtevati naknadnu proveru identiteta kako bi informacije o nalozima na sajtu bile potpune i tačne, i kako bi se sprečile eventualne zloupotrebe. Ali butik.rs od Vas kao korisnika nikada neće putem elektronske pošte ili na drugi način tražiti Vašu šifru, korisničko ime, podatke o kreditnoj kartici ili druge slične podatke. Ukoliko ste primili takav mejl – nemojte odgovarati na njega, ili nam prijavite takav slučaj na [email protected]

2.1 Google Analitika

Za potrebe prilagođavanja dizajna i stalnog poboljšavanja naših internet stranica, koristimo tzv. Google Analitiku – alat za veb analitiku koju pruža Google Inc. (“Google”). U tom kontekstu se kreiraju pseudonimni korisnički profili i koriste se kolačići. Kolačići generišu sledeće informacije o Vašem korišćenju ove internet stranice:

– vrsta i verzija internet pretraživača,

– operativni sistem koji se koristi,

– internet stranica i/ili aplikacija sa koje se pristupa (referrer URL)

– IP adresa,

– datum i vreme pristupa.

Podaci se obrađuju u svrhu istraživanja tržišta i prilagođavanja internet stranica. IP adrese su anonimizovane, tako da nije moguće utvrditi identitet. Ni pod kojim uslovima Vaša IP adresa neće biti povezana sa drugim podacima sa Googla.

2.2. Društvene mreže

Podatke na društvenim mrežama velikim delom obrađuje sam operater, i na taj deo Tbutik.rs ima ograničen uticaj.

Podatke prikupljene na društvenim mrežama obrađujemo u svrhu informisanja potrošača o aktuelnim promocijama i ponudama, a u cilju interakcije i unapređenja odnosa sa pratiocima.

Podake prikupljene na društvenim mrežama, kao što su komentari, video snimci, slike, lajkovi, objavljuje operater. butik.rs ove podatke ne deli sa trećim licima i zadržava pravo brisanja nezakonitih sadržaja, komentara mržnje, eksplicitnog sadržaja i podataka koji predstavljaju krivično delo.

2.3. Obaveštenja

Upisivanjem svoje e-mail adrese u okviru odeljka koji je predviđen za to na našem sajtu korisnik može da se prijavi za dobijanje newsletter pošte, kroz koju će biti obaveštavan o najnovijim akcijama, popustima i drugim promocijama u okviru našeg sajta. Tom prilikom koristiti se samo e-mail adresa korisnika i korisnik ima mogućnost prijave i odjave sa newsletter-a u bilo kom trenutku.

3. Podaci o maloletnicima

butik.rsne prikuplja, ne skladišti i ne obrađuje podatke o licima mlađim od 15 godina starosti.

Budući da prema čl. 16 Zakona jedino maloletno lice koje je navršilo 15 godina starosti može samostalno da daje pristanak za obradu podataka o svojoj ličnosti u korišćenju usluga informacionog društva, licima ispod navedenoh uzrasta nije omogućeno da kreiranju korisnički nalog na butik.rs 

BUTIK.RS zadržava pravo da odbije narudžbinu, naročito ako se radi o narudžbini veće vrednosti, i ne pristupi zaključenju i izvršenju ugovora o kupoprodaji ili pružanju usluga ako proceni da maloletnik nema potrebnu ugovarčku sposobnost koja se traži za zaključenje takvog ugovora, kao i pravo da zatraži odobrenje zakonskog zastupnika tog lica, u skladu sa odredbama čl. 56. Zakona o obligacionim odnosima i odrebama čl. 64 Porodičnog Zakona.

4. Mere bezbednosti

BUTIK.RS koristi sigurnosnu tehniku u vidu SSL standarda i enkripciju na butik.rs kako bi se isti zaštitio od eventualnog gubitka, zloupotrebe ili izmene prikupljenih podataka.

Specijalni softver šifrira i enkriptuje lične podatke koje unosite na butik.rs  

butik.rs ne može biti i nije odgovoran za neovlašćen pristup podacima od strane hakera ili drugih lica koja su na nelegalan i neligitiman način način pristupili butik.rs ili bazama podataka na server na kome je hostovan web sajt.

“Pecanje” (Phishing) ili “mrežna krađa podataka” je prevara osmišljena na način da ukrade vaše lične podatke putem falsifikovanje veb stranice. Obično se takva lažna stranica nudi putem posebno pripremljene e-poruke. Ukoliko dobijete e-mail koji izgleda kao da je poslat od strane web sajta butik.rs, a u kome se traže vaši lični podaci – nemojte odgovarati, ili nam prijavite takav slučaj na [email protected] butik.rs od Vas kao korisnika nikada neće putem elektronske pošte ili na drugi način tražiti Vašu šifru, korisničko ime, podatke o kreditnoj kartici ili druge slične podatke.

5. Politika kolačića

Samim korišćenjem veb sajta BUTIK.RS saglasni ste po pitanju korišćenja kolačića u skladu sa našom politikom upotrebe kolačića.

Kolačić ne sadrže viruse, trojane ili druge zlonamerne softvere. Kolačići su informacioni paketi koji se skladište na Vašem elektronskom uređaju prilikom posete sajtu, a njihova namena jeste pružanje podataka korisničkog iskustva koje korisnik ostvaruje prilikom posete sajtu.

Kolačići se dele na:

– obavezne – to su oni koji stranicu čine upotrebljivom omogućavajući neke od osnovnih funkcija, poput navigacije, i njima se teži poboljšanju korisničkog iskustva

– trajne – oni koji ostaju duže u uređaju, odnosno pretraživaču, osim ukoliko ih korisnik manuelno ne ukloni.

– statističke – služe za web analitiku, merenje posećenosti a takođe pružaju i uvid u način korisnikove komunikacije sa stranicom

– marketinške – koriste se za praćenje posetilaca u okviru stranice i na osnovu prikupljenog se posetiocu, odnosno korisniku, prikazuju relevantni oglasi i podsticaj na učestvovanje.

– kolačići treće strane – u pitanju su Fejsbuk kolačići I kolačići Google Analitike, koji služe za analitičke svrhe. Google Analitika kroz kolačiće prikuplja informacije o vašoj IP adresi i skladišti ih na svojim serverima. Vašu IP adresu Googl ne povezuje sa drugim Googlepodacima.

U svakom trenutku možete obrisati kolačiće ili podesiti pretraživač da ne prihvata kolačiće.

6. Pristup podacima o ličnosti

BUTIK.RS preduzima sve tehničke i organizacione mere kako bi se prikupljeni podaci o ličnosti obrađivali samo na način koji je u skladu sa navedenom svrhom i skladu sa Zakonom.

Ukoliko je to neophodno pristup podacima o ličnosti će biti omogućen državnim organima i organima javne vlasti koji u svrhu sprovođenja zakonskih propisa imaju pravo na pristupa podacima o ličnosti, u kom slučaju će biti blagovremeno obavešteni.

BUTIK.RS može povremeno objaviti informacije opšteg tipa trećim licima – na primer, broj posetilaca sajta koji su popunili neku online prijavu ili koju su učestvovali u nekoj nagradnoj igri ili drugoj promotivnoj aktivnosti, ali pritom nikada neće uključiti informacije pomoću kojih bi se mogli identifikovati pojedinci.

7. Koliko dugo čuvamo Vaše podatke?

Lične podatke čuvamo onoliko koliko je to neophodno za ispunjenje gore navedenih svrha. Pri tome, vodimo računa o zakonskim obavezama čuvanja podataka o ličnosti.

U slučaju kreiranja profila na našem sajtu ili prikupljanja podatka po osnovu saglasnosti, podaci o ličnosti će se obrađivati sve do brisanja korisničkog profila odnosno povlačenja date saglasnosti. Pri čemu opoziv saglasnosti ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu saglasnosti pre opoziva.

Podatke, prikupljene na osnovu saglasnosti, obrisaćemo i pre povlačenja saglasnosti, ako je ostvarena svrha za koju smo prikupljali podatke (na primer, po okončanju nagradne igre u kojoj ste učestvovali).

Kada je osnov prikupljanja podataka zaključenje i izvršenje ugovora, podatke o realizovanim kupovinama i kupcima čuvamo koliko je to predviđeno poreskim propisima i propisima koji regulišu ugovor o prodaji (na primer, podaci o uloženim reklamacijama se čuvaju koliko je to propisano Zakonom o zaštiti potrošača).

Nakon isteka predviđenih rokova, odnosno nakon povlačenja saglasnosti, ukoliko se podaci obrađuju po tom osnovu, svi podaci o kupcima će biti depersonalizovani odnosno obrisani ili uništeni.

8. Ostvarivanje prava

U svakom trenutku možete nam se obratiti sa nekim od sledećih zahteva:

  • da Vam omogucimo pristup Vašim ličnim podacima, da odgovorimo za koje svrhe se koriste podaci koji se tiču Vas, kao i da pristupite takvim ličnim podacima, da znate svrhu obrade, kategorije Vaših ličnih podataka koje čuvamo, treće, strane ili kategorije trećih strana sa kojima se Vaši lični podaci dele, period tokom kog zadržavamo podatke.
  • da zahtevate ispravku netačnih, pogrešno unetih i/ili zastarelih podataka;
  • da zatražite brisanje Vaših ličnih podataka ukoliko se obrada zasniva na Vašem pristanku, legitimnom interesu ili ukoliko podaci o ličnosti više nisu neophodni za ostvarivanje svrhe zbog koje su prikupljeni;
  • da zahtevate ograničenje obrade Vaših podataka, ukoliko osporavate tačnost podataka o ličnosti u roku koji omogućava rukovaocu proveru tačnosti podatka o ličnosti, ukoliko smatrate da je obrada nezakonita, a ne želite da se podaci obrišu, ako ste istakli prigovor ili ako smatrate da Tehnomaniji više nisu potrebni Vaši podaci;
  • da podnesete prigovor na način na koji obrađujemo Vaše podatke, čak i u slučajevima kada nije sporno da podatke obrađujemo u skladu sa Zakonom;
  • da uputite pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa Zakonom.

BUTIK.RS omogućava ostvarivanje prava vezanih za zaštitu podataka o ličnosti, i to postavljanjem zahteva:

– putem elektronske pošte poslate na [email protected]

Nezavisno od kanala podnošenja, zahtev se podnosi lično sa napomenom „Kontakt osobi za zaštitu podataka o ličnosti“.

 

9. Stupanje na snagu i izmene Politike privatnosti

Ova Politika privatnosti stupa na snagu dana 24.06.2021. godine.

Politika privatnosti može biti izmenjena ili dopunjena, u zavisnosti od potreba i promene procesa na butik.rs, promene zakonskih okvira ili na zahtev nadležnog organa (Poverenika za zaštitu informaciju od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti).

10. Pravna pouka

Odredbe Politike Privatnosti dopunjavaju i ne suspenduju zakonodavne odredbe iz oblasti zaštite podataka o ličnosti. U slučaju neusklađenosti odredbi Politike Privatnosti i zakonodavnih odredbi iz oblasti zaštite podatak o ličnosti primeniće se zakonodavne odredbe.

Primajte vesti o najnovijim proizvodima i ažuriranjima proizvoda

Pretplatite se na naše vesti